Сигнализирай!

ЕК ще осигури над 250 милиона евро за управление на потока от мигранти

Gospodari.com
Gospodari.com
10.11.2023 г.
25
0

ЕК ще осигури над 250 милиона евро за управление на потока от мигранти. Това се случва, защото се наблюдава мигрантско повишение във всички направления, предава NOVA.

Мигранти споделят колко точно лесно е да влязат и да минат през България (видео)

Комисията ще финансира със 141 милиона евро за подобряване на обмена и обработката на данни между граничните пунктове в България, Хърватия, Гърция, Литва и Унгария. Както и за електронно оборудване на граничните пунктове в България, Латвия и Литва. И за разполагане на мобилна техника за наблюдение в България, Литва и Гърция. 

Общо 118 милиона евро ще бъдат насочени за работата с непридружени непълнолетни мигранти в Белгия, Кипър, Словакия и Испания. Както и приемна грижа за младежи в България, Кипър, Гърция, Италия и Испания. Средствата ще бъдат използвани и за подобряване на условията на приемните центрове по границите в Италия, Латвия, Литва и Полша. И за изграждане на нови приемни центрове в Кипър и Италия.

снимка: iStock

Действията по използването на средствата може да започнат незабавно. Те ще бъдат изпълнявани от агенции в държавите или от партньорски обществени и неправителствени организации и ООН, пояснява комисията.

Силно се надяваме, че тези средства ще успеят да се справят и с трафика на мигранти, който е все по-разпространен в България. Може би и защото присъдите, които получават виновните, са единствено условни. А след това спокойно продължават бизнеса си на гърба на бягащите в търсенето на по-добър живот мигранти. Тъпкани в камиони, лъгани и ограбвани. Дано Европейската комисия вземе сериозни мерки!

У нас трафикантите на мигранти се измъкват с условни присъди (видео)

Вижте кой кой е в схемата с мигрантите, загинали у нас (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.