Сигнализирай!

Радев: Българите ще плащат тежка цена за експеримента с Конституцията (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
20.12.2023 г.
22
0

Радев: Българите ще плащат тежка цена за експеримента с Конституцията. Това заяви президентът след приемането на окончателните промени в основния закон на България.

„Гласуваните промени няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това, подкопават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава”, категоричен е той.

Ето какви промени в Конституцията одобриха депутатите

Снимка: Христо Касабов/БТА (ПК)

На въпрос дали ще сезира Конституционния съд за промените в Конституцията, Румен Радев заяви, че това е "негов дълг" като държавен глава. Той е убеден, че зад тези промени прозира една ясна цел - управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверието.

„С допускането на чуждо гражданство в управлението на страната, те показват, че наличието на двойни стандарти и на лоялност към България за тях не са проблем”, добави президентът. 

Президентът присъства на възпоменателна церемония пред паметника на капитан Димитър Списаревски. Преди 80 години – на 20 декември 1943 г., по време на бомбардировките над София летецът намира гибелта си, защитавайки небето над града и жителите на столицата.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.