Сигнализирай!

"Уроците на Блага" не успя да влезе в краткия списък номинации за "Оскар"

Gospodari.com
Gospodari.com
22.12.2023 г.
28
0

Филмът на Стефан Командарев "Уроците на Блага" за съжаление не успя да влезе в краткия списък номинации за "Оскар", съобщава NOVA.

Продукции от Великобритания, Германия, Финландия, Украйна и други държави са сред 15-те, попаднали в краткия списък за наградата "Оскар" в категорията за най-добър международен филм. Българският "Уроците на Блага" отпадна от надпреварата.

Българският филм “Уроците на Блага” триумфира и на кинофестивала в Рим

Общо 88 държави подадоха предложения за тази категория. 

Германия има два филма в краткия списък. Това са "Учителската стая" (Das Lehrerzimmer) на режисьора Илкер Катак и "Идеални дни" (Perfect Days) на Вим Вендерс. Филмът на Вендерс обаче е заснет в Токио и представлява Япония. 

В краткия списък са също "Падащи листа" (Falling Leaves) от Финландия, "Вкусът на нещата" (The Taste of Things) от Франция и "Аз, капитанът" (Io Capitano) от Италия. Попадат там и британският "Зона на интерес", испанският "Снежно общество" (Society of the Snow), украинският "20 дни в Мариупол". 

От краткия списък с 15 кандидати пет ще бъдат номинирани на 23 януари. Церемонията за наградите "Оскар" е насрочена за 10 март в Лос Анджелис. Комикът Джими Кимъл ще бъде водещ за четвърти път. 

Въпреки това разочарование, вярваме, че "Уроците на Блага" заслужава признание на много престижни форуми и тепърва ще се говори за този страхотен филм. Той е вече по кината и се радва на любовта на зрителите.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.