Сигнализирай!

Русия предизвика подигравки с дизайна на своя първи електромобил

Gospodari.com
Gospodari.com
22.12.2023 г.
24
0

Русия предизвика подигравки с дизайна на своя първи електромобил, пише Automedia. Въпреки че държавата-агресор е обект на много санкции, тя се опитва да влезе в XXI век технологично. Уви, досега тези опити будят повече смях, отколкото възхищение.

Задвижваната с батерия руска кола прилича на сглобка от части на различни автомобили. На предницата ѝ виждаме малки кръгли LED фарове, подобна на уста решетка и куки за теглене. Колелата са твърде малки спрямо размерите на каросерията, а като допълнителна странност може да се добави и степенката за качване, която напомня тази на бронираните ванове.

Няма изображения, които да показват как изглежда колата отвътре.

Автомобилът трябва да влезе в серийно производство през 2025 г. Разработката е изцяло дело на Русия въпреки няколкото компонента, които идват от Китай.

По всяка вероятност батериите, електродвигателите и други части ще се доставят от Пекин. Производството е поверено на руската компания „Автотор“, която ще използва своя завод в Калининград.

По-рано през декември руският концерн отрече снимките на прототипа Amber да имат нещо общо с бъдещия сериен модел. От пресслужбата на „Автотор“ заявиха, че демонстрационното превозно средство, разработено от Московския политехнически университет, не е електрическият автомобил, който компанията ще пусне в продажба след две години. 

Въпросният тестови автомобил е направен от части от каросерията на Lada Vesta. Той е предназначен да изпробва системите на превозни средства от категория L7.

От „Автотор“ добавят, че през 2024 г. ще бъдат пуснати първите пет екземпляра от серийно произведения Amber, като мащабната монтажна дейност ще започне в края на следващата година или през 2025 г.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.