Сигнализирай!

Деца изработват коледни играчки в подкрепа на свое приятелче (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.12.2023 г.
27
0

Деца изработват коледни играчки в подкрепа на свое приятелче. Добрата новина е от манастира на сестрите францисканки в Раковски, предаде NOVA.

Трапезарията в манастира се е превърнала в коледна работилница. 8-годишната Катрин е едно от 20-те деца, които с любов и много старание оцветяват и декорират различни фигурки, изработени от гипс, восък и полимерна глина.

Красивите коледни украшения децата изработват за благотворителния базар. Средствата, които ще съберат от продажбата им, ще дарят на свой връстник, който се нуждае от лечение в чужбина. Предстои му присаждане на стволови клетки.

Коледни возила обикалят улиците на Велико Търново (видео)

Всяка играчка, изработена от детските ръце, е свързана с библейския сюжет за раждането на младенеца. Повечето от героите са им познати от притчата за Витлеемската пещера.

„Става въпрос за подпомагане на едно момче от нашата енория, което е в 4 клас. Децата подготвят и концерт за неговото лечение и операция”, коментира сестра Елка Станева от манастира „Света Елисавета“- Раковски.

Коледната работилница за децата се превръща в един голям урок не само по религия, но и за доброто. Децата от Раковски смятат, че ще успеят да съберат първоначалната вноска. Все още не е ясно колко точно ще струва операцията, тъй като семейството на момчето все още чака офертата от болницата, в която ще бъде извършена трансплантацията.

Чудесно е да виждаме как децата помагат с такова желание за здравето на свой връстник! Нека те послужат за пример, за да има повече такива деца и повече добри дела!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.