Сигнализирай!

Пореден случай на съмнения за малтретирано дете в детска ясла (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.12.2023 г.
25
0

Родители от Плевен твърдят, че детето им е малтретирано в детска ясла, показва репортаж на NOVA. Момченцето е на година и седем месеца и има множество синини, които са установени в последния работен ден преди празниците.

„Във вторник, когато отидохме да си го приберем, видяхме, че има деруги по главата. Жената там ни обясни, че синът ни е изпаднал в истерия и сам се е наранил. След като се прибрахме вкъщи вечерта и го съблякохме за къпане, забелязахме огронмни синини по цялото тяло.”, разказва майката Зоня Микова.

Детето посещавало детската ясла от скоро. Директорката на заведението не е вдигнала телефона си, когато са ѝ позвънели. Бащата е категоричен, че момчето не може само да си причини подобни наранявания. Родителите са извадили медицинско удостоверение от съдебен лекар. Пусната е и жалба до прокуратурата.

Пореден случай на насилие в детска градина – 4-годишно момиченце е със синини (видео)

Самосезирахме се, щом научихме за този инцидент. Беше назначена комисия, която е осъществила проверка. Още нямам доклад от проверката, но той ще бъде оповестен веднага, щом го получа.”, заяви кметът на Плевен д-р Валентин Христов. По думите му директорката на яслата е поискала обяснение от персонала.

Като принципал имам правото да налагам наказания, като най-строгото е дисциплинарно уволнение. Това, което видях, е ужасно и не смятам, че родител може да причини подобно нещо на детето си.”, посочи още Христов.

Коментарът на "Господарите"

Пореден случай на насилие над дете в среда, за която се очаква да го закриля и възпитава. И отново от заведението прехвърлят вината върху...детето. Практиката обаче показва точно обратното. Децата страдат в резултат на служители, които им посягат за какво ли не.

Възпитателка в детска градина в Русе тормози деца?

Излишно да е коментираме, че такова поведение е недопустимо. В същото време това посегателство оставя трайни белези върху момченцето, които са отвъд физическите. Очакваме от отговорните институции да установят кой е виновникът и да наложат тежки наказания.

Скъпи приятели, сигнализирайте ни за всякакви подобни случаи на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.