Сигнализирай!

12-годишно българче завоюва всички възможни титли по кикбокс (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
02.01.2024 г.
7
0

12-годишно българче завоюва всички възможни титли по кикбокс, разказва NOVA. Само за изминалата 2023 година младежът успя да стане балкански, европейски и световен шампион в своята възрастова категория.

Младият пример, че няма невъзможни цели, е Мартин Цветков от Козлодуй. В началото всичко започва на шега за момчето. Баща му го пита дали иска да започне да тренира кикбокс и той се съгласява. Нито той, нито семейството му имат амбиции Мартин да става професионален спортист.

8-годишно българче разби конкуренцията на международно състезание по танци (снимка и видео)

Оказва се обаче, че спортът е в кръвта му. Той показва значителен напредък за кратък период от време. Треньорът на Мартин споделя, че момчето е изключително дисциплинирано и учи много бързо.

Така 12-годишното момче от Козлодуй започва да ходи по състезания и да печели всяко едно. Бащата на Мартин е много горд с детето си и с това, че то прославя малкия им град. Той споделя, че синът му не само е непобедим в спорта, но и в училище.

"Образованието е приоритет. Твърдя, че той е отличник в училище. Съчетава добре тренировките и образованието", споделя бащата.

Въпреки че кикбоксът се счита за груб спорт, той не провокира агресия у младия шампион. Той заяви, че никога не е участвал в уличен бой или в свада със свои връстници. На едно от своите състезания момчето дори подлага ръкавиците си, за да не се удари лошо неговият съперник при падането.

Българин спечели световната купа по кикбокс в Турция (снимка)

Титлите за 12-годишния балкански, европейски и световен шампион не го карат да се отпусне. Мартин започва новата 2024 година с тренировки, за да надскочи себе си и да е готов за следващите състезания.

Радваме се, че има толкова деца в българския спорт, които са пример за дисциплина и постоянство. Те демонстрират, че няма невъзможни цели. Пожелаваме на Мартин да завоюва още безброй титли!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.