Сигнализирай!

Путин позволи чужденците в армията да получават гражданство по-лесно

Gospodari.com
Gospodari.com
04.01.2024 г.
10
0

Путин позволи чужденците в армията да получават гражданство по-лесно, предаде NOVA. Руският президент подписа указ, според който чужди граджани, които имат договор за служба в състава на въоръжените сили на Руската федерация или в други военни формирования, могат да получат руско гражданство. Членовете на техните семейства също могат да кандидатстват за придобиване на гражданство.

Официално: Държавната измяна в Русия се наказва с доживотен затвор

Документът гласи, че руско гражданство могат да получат и чужденци, уволнили се от военна служба в руската армия в периода на войната в Украйна. При условие, че уволнението е по здравословни причини или поради навършване на пределна възраст. Изтичане срока на договора или прекратяване на действията на военното положение също са допустими причини.

Руснаци се отказват от руските си паспорти от страх и срам

Минималният срок на договор с руското Министерство на отбраната беше пет години. За получаване на руско гражданство беше необходимо да са прослужени три години от договора. Това беше преди началото на войната с Украйна. Срокът се съкрати на година с промените от септември 2022 г.

Друг указ, който подписа Владимир Путин, касае украинските граждани. Според него украинци, родени преди 18 март 2014 г., с постоянно жителство в Крим или Севастопол, имат право да поискат руско гражданство.

Путин улесни даването на руско гражданство за украинци от Херсонска и Запорожка области

Освен това гражданите на Украйна, Ирак, Сирия, Афганистан и Йемен, родени на територията на бившия Съветски съюз, могат по-лесно да получат руско гражданство, дори да не говорят езика, да не познават добре историята на Русия и основите на нейното законодателство. Те дори може и да не са живели на руска територия в продължение на пет години.

През декември 2023 г. Путин подписа указ за улеснено предоставяне на руско гражданство на жители на Беларус, Казахстан и Молдова. 

Идеална възможност за всички привърженици на диктатора! Не само могат да се бият в негова чест, но това ще им донесе и така желаното гражданство в "рая на Земята", както сами описват Русия много родни "патриоти".

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.