Сигнализирай!

Мъж, хванат пиян зад волана, си измайстори самоделка, която да кара без книжка (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.01.2024 г.
9
0

Мъж, който е хванат пиян зад волана, си построи кола, която да кара без шофьорска книжка, показва NOVA.

След поредица от житейски кризи Христо Узунов от великотърновското село Мерданя посегнал към чашката. В даден момент седнал зад волана и полицията го засякла да кара с алкохол в кръвта. В резултат от МВР му отнемат шофьорската книжка и му дават 3 години условна присъда с година изпитателен срок.

"Справедливо ми е наказанието. Нося си последствията. Колата съм я продал, да мога да си покрия разходите по делото.", коментира Узунов.

Той се разкайва за случката и решава да посети психолог и да влезе в психиатричния център във Велико Търново, за да се справи с проблемите си. Твърди, че от както е излязал, не е посягал към алкохола. Узунов решава да оползотвори времето си, докато чака да му бъде върната книжката, и си измайсторява самоделно превозно средство, което не изисква свидетелство за управление.

"В интернет попаднах на информация, че с двигател, който е до 14 коня, може да се направи самоделка, която не подлежи на регистрация. Машината не може да се движи по републиканските пътища, но е идеална за из село.", коментира специалистът по двигатели с вътрешно горене.

"Частите са взети от вторични суровини от соц камион. Просто трябва желание и малко свободно време. Това нещо съм го направил за 5 дни. Разходите ми да отида до вторични ми бяха повече от колкото да го сглобя и го направя.", разказва още Узунов.

Инжинерът призовава хората да не карат пили, защото човешкият живот е незаменим.

Коментарът на "Господарите"

Един положителен пример за това как човек може да поеме отговорност за грешките си и да работи над проблемите си. Радваме се, че мъжът се е поучил от инцидента и е използвал времето си за нещо положително.

Саморазправа между пиян шофьор и подпийнал пешеходец след инцидент на пътя

Пиян шофьор без книжка нападна полицаи по време на проверка (видео)

Шофирането под въздействието на алкохол просто не си струва. В същото време това решение може да доведе до трагични последствия за много хора. Надяваме се да има повече хора като Христо и по-малко инциденти на пътя.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.