Сигнализирай!

Северна Корея покани братята руснаци на ски

Gospodari.com
Gospodari.com
15.01.2024 г.
12
0

Северна Корея покани братята руснаци на ски. Руска туристическа агенция рекламира „подходящо за семейства“ ски пътуване до луксозен курорт край столицата на Северна Корея Пхенян.

Това е първата подобна реклама, откакто изолираната страна затвори границите си поради Covid -19, пише CNN. Подобно на много други страни, Северна Корея наложи строги противоепидемични мерки и заключи своите вече строго контролирани граници в началото на 2020 г., когато пандемията започна да се разпространява по света.

Срещу 750 долара руските туристи вече могат да се запишат като първите, които ще се върнат в страната за четиридневно пътуване до ски курорта Masikryong.

Това става ясно от рекламата на уебсайта на руската туристическа агенция Vostok Intur.

Преди Covid-19 страната предлагаше добре организирани обиколки за тези, които се интересуваха от най-изолираната нация в света, управлявана дълго време от своя лидер Ким Чен Ун и покойните му баща и дядо.

Снимка: iStock

Северна Корея не е обявила възобновяване на туризма, но според държавната информационна агенция KCNA, министърът на външните икономически отношения на Пхенян Юн Йонг Хо се е срещнал с губернатора на администрацията на морската територия на Москва Олег Кожемяко по време на посещението му в Северна Корея през декември.

KCNA съобщи, че двете страни са обсъдили „въпросите за поставяне на междурегионалното икономическо сътрудничество между двете страни на по-високо ниво“.

Снимка: iStock

Според уебсайта на базираната в Русия туристическа агенция Vostok Intur агенцията организира редовни обиколки до Китай, като пътуването в Северна Корея е последното допълнение.

Рекламираното пътуване до Северна Корея е планирано да тръгне от руския пристанищен град Владивосток на 9 февруари.

https://www.youtube.com/watch?v=IsyyC2ejmf0

Според рекламата таксата покрива полетите за връщане от Владивосток до Пхенян и пътуването с автобус до ски курорта Масикрьонг. Той се намира на върха на 1360-метровия връх Таехва, на около 3,5 часа път с кола източно от Пхенян.

В Масикрьонг ще се озовете в истински рай за любителите на зимните спортове“. Това гласи текстът, рекламиращ „чистия планински въздух и великолепните гледки“.

Маршрутът включва и посещения на местни музеи и храмове.

Възторжено и с почести: Северна Корея посрещна Ким Чен Ун след посещението му в Русия (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.