Сигнализирай!

Божков с първи коментар за спецакцията в имотите му (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.01.2024 г.
7
0

Божков с първи коментар за спецакцията в имотите му. Полицията влезе в имотите му заради съмнения във връзка с убийството на Алексей Петров. Извършват се действия по неотложност. Районите около претърсваните офиси бяха отцепени, пише NOVA.

Спецакция в имоти на Васил Божков

От МВР потвърдиха, че на територията на столицата се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с разследването на убийството на Алексей Петров. Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийската градска прокуратура, се казва в съобщението.

Васил Божков се завърна от Дубай през лятото на миналата година. През септември Апелативният съд го пусна под домашен арест с електронна гривна. Адресът, който тогава посочи, че ще изтърпява домашния си адрес, е един от претърсваните днес.

Божков има проблеми с правосъдието от повече от 4 години. Той е подсъдим по няколко дела. Част от обвиненията срещу него са свързани с убийства, изнудване, рекет. В годините назад, при един от неуспешните опити за атентат срещу Алексей Петров, като поръчител беше разследван Божков, но тогава данни за такова нещо не бяха открити.

Божков: "Поредната политическа репресия"

„Поредната политическа репресия. Действат като през 2020 г. Лъжат медиите и създават зрелища. Времената вече са други”, написа Божков в социалните мрежи. Пред журналисти той определи акцията като „напълно безсмислена". „Не знам какво правят по другите офиси. Всичко разрушиха, това е чиста политическа репресия”, заяви Божков. И допълни, че никога не е имал нищо общо с Алексей Петров.

Малко по-късно Васил Божков беше извикан на разпит в СДВР. Той пристигна там със собствена кола. По източници разпитът е заради досъдебното производство, което се води за убийството на Алексей Петров. Адвокатът на Божков – Георги Гатев, обаче каза, че бизнесменът няма да бъде разпитван по този случай.

„Няма нищо общо с Алексей Петров. Касае се за проверка на няколко фирми, по които се води разследване още от миналата година. Във връзка с това тази сутрин са дошли да извършат претърсване, да изземат документи, които им трябва. Установили са, че такива документи не съществуват и си тръгнаха. Нищо не са иззели. Претърсването е извършено при така наречените условия на неотложност. Не виждам каква неотложност може да има за изземане на тези документи, при положение че делото е от миналата. Божков е под домашен арест, тук си седи. Така че според мен това действие е било неправомерно”, каза Георги Гатев. „Днес разбрах, че има такова досъдебно производство, което се води в СДВР. Сега видях, че се касае за разследване на фирми по отношение на фирми за тяхната дейност”, каза Гатев.

Продължаваме да следим темата!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.