Сигнализирай!

Родител след агресията с брадва в училище: Всичко опира до директора, който тормози децата (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
16.02.2024 г.
11
0

След разправата с брадва в училище в София, родители на ученици подават сигнали и за други проблеми. Те разказват как децата им системно са тормозени от директора, показва репортаж на bTV.

Преди два дни мъже нахлуват с брадва в спортно училище в София заради спречкване между момче и момиче в 7-и и 8-и клас. Момичето се прибрало с леки наранявания по лицето. То е разказало случката на родителите си, което провокирало бащата и дядото да нахлуят в училището.

Това момиче биеше моето дете (Влади – б.р.) и Мартин се е намесил, за да го защити. Той вчера ми сподели за това, защото е бил притеснен. Дори е споделил на класната си за инцидента. Всички обвиняват Мартин, училището, дори министерството, без да са говорили с децата. От миналата година сме подавали сигнали, защото виждате как ескалират. Всичко опира до директора, който тормози децата. Той ги обижда, ние разполагаме с аудиозапис от дирекцията. Цитирам: „ще ви размажа“.“, разказва единият от родителите Васил Кръстев.

Здравко Вецев

Задържаха мъж, влязъл с малка брадва в софийско училище

По думите му директорът вече е бил отстраняван веднъж, като след това е върнат на поста си. Други родители съобщават, че насилието в училището не е за първи път.

Дядото на момчето Здравко Вецев също отрича внукът му да е започнал разправата.

Не е вярно, доколкото не съм бил на мястото. От другите деца и от неговото изказване – той излиза случайно и вижда, че това момиче бие негов съученик Влади. Той се намесва и ги разтървава, а в този момент тя се нахвърля и започва да му дере лицето. Ние сме извадили медицинско. Той я хваща за косата и тя влиза вътре. В следващия момент той отива да ѝ се извини, но тя му скача и започва да го бие. Мартин през това време излиза и тя се обажда на родителите си и те идват с брадва. Как да се качили не знам, с карти се влиза, и отиват при директора, викат и внука ми. Дядото и бащата скачат върху Мартин, за да го бият и единият вади секирата от ръка си. Мартин понеже е джудист му хваща ръката и секирата пада, а директорката я взима и я заключва.“, разказва Вецев.

Източник: bTV

От Агенция закрила на детето заявяват, че са проведени две анкети с родителите и децата. Резултатите от тях все още не са готови.

Коментарът на "Господарите"

Сигналите на родителите за положението в училището са тревожни. Надяваме се, че проверката ще установи дали е имало нередности или злонамерено поведение от страна на директора. Ако това е така, очакваме справедливи наказания. Педагозите трябва да възпитават децата ни, а не да ги малтретират.

Притеснява ни и факта, че инцидентите с насилие в учебните заведения стават все по-чести, както от страна на ученици, така и от ръководство и учители. Това говори за по-дълбоки системни проблеми с нашата образователна система, които трябва да бъдат адресирани.

Поредният случай на насилие в училище доведе до поредни обещания за превенция (видео)

Учители се оплакват от системен психически тормоз от директор на училище (видео)

Наказания за корупционни практики в столично училище с частна занималня (видео)

Директор на столично училище иска да изключи дете заради внучката си (видео)

Абитуриентка твърди, че вече 2 години е подложена на тормоз в училище (видео)

Насилие в специално училище в Търговище – учителка бие ученик в клас (видео)

В същото време, каквито и да са проблемите в училището, саморазправата не е решение, особено когато това се случва със заплахи с хладно оръжие. Децата трябва да имат положителен пример и да се учат как да се справят с конфликтни ситуации.

Ако и вие имате съмнения за учителски произвол, можете да ни подадете сигнал на gospodari.com.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.