Сигнализирай!

Ключови сгради в София ще светнат в цветовете на украинското знаме

Gospodari.com
Gospodari.com
24.02.2024 г.
10
0

Ключови сгради в София ще светнат в цветовете на украинското знаме. По повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим, фасадата на Министерския съвет ще бъде осветена в цветовете на Украйна, съобщиха от правителствената информационна служба.

Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков.Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея. 

Сградата ще бъде осветена от 18:00 до 24:00 ч. днес (24 февруари).

Денков: Русия не може да спечели тази война (видео)

Снимка: Министерски съвет

Към Министерски съвет ще се присъедини и сградата на Народното събрание. Осветяването на фасадата с цветовете на украинския флаг ще бъде в 19:00 часа, посочват от пресцентъра на парламента.

„С осветяването на историческата сграда на Народното събрание, българският парламент изразява за пореден път своята солидарност с Украйна и нейния народ и засвидетелства подкрепата си за решително противопоставяне на руската агресия и отстояване на свободата, независимостта и териториалната цялост на Украйна”, коментира председателят на парламента Росен Желязков.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.