Сигнализирай!

Палестинското правителство подаде оставка заради "геноцида" в Газа

Gospodari.com
Gospodari.com
26.02.2024 г.
12
0

Палестинското правителство подаде оставка заради "геноцида" в Газа, предаде Al Jazeera. Премиерът Мохамад Щайе заяви днес, че той и правителството му се оттеглят поради ескалиращото насилие.

Според него така ще се отвори път за формиране на политически консенсус сред палестинците за войната с "Хамас" в Газа. Той добави, че смята за неприемливи "опитите да се превърне палестинското правителство в административен инструмент".

Израел откри команден център на „Хамас” под централата на ООН в Газа (видео)

Снимка: Flickr | License details

Щайе в връчил оставката си на палестинския президент Махмуд Абас. Действията му идват в момент, когато върху Абас се упражнява натиск да преустрои палестинската власт, като същевременно се разрастват международните усилия за спиране на войната в ивицата Газа и създаване на политическа структура за управление на анклава.

Палестинската автономна власт контролира част от територията на окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан, а ислямисткото движение "Хамас", което воюва с Израел от 7 октомври миналата година, управляваше ивицата Газа преди избухването на конфликта.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.