Сигнализирай!

14-годишно момче е с тежка травма, след като беше нападнато посред бял ден в София

Gospodari.com
Gospodari.com
27.02.2024 г.
28
0

14-годишно момче е с тежка травма, след като беше нападнато посред бял ден в София, разказва пред bTV Георги Гинев - баща на детето. То е със счупена тазобедрена става. Инцидентът се е случил на метри от оживен търговски център. Въпреки многото очевидци никой не се е опитал да помогне.

„Днес на Александър му предстои тежка операция на крака. Надяваме да мине успешно и да може да се възстанови напълно. Нападението е извършено в събота следобед около 16:00 часа“, споделя бащата на пострадалото момче Георги Гинев.

Младежът бил с приятели. Група роми им казват да отбият по друга пресечка и започва да ги преследва с цел грабеж. Така Александър получава удар отзад. Спънат е и пада. Продавач от близък магазин се намесва, за да спре агресията над тийнейджъра.

Коментарът на "Господарите"

Не знаем кое е по-нелепо - че посред бял ден нападат младеж в София, или че очевидци подминават случващото се?! Човечност - защо ни е?! Да се оправят, нали така?! А че утре друг ще бъде на мястото на Александър, че може да е наш близък или да е човекът, четящ тези редове - да не мислим за това! Абсурдно, неморално, нечовешко поведение на всички, подминаващи насилието, което и без това се е превърнало в норма за поведение у нас. Само напомняме, че ако човек стане свидетел на престъпление, мълчанието го прави съучастник на извършителя. Де да имаше и кой да спазва тези закони...

Пожелаваме на Александър бързо възстановяване! Пожелаваме на семейството му да успее да се пребори за справедливо наказание за извършителите!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.