Сигнализирай!

Измамен американец долетя до Нови пазар, за да търси годеницата си

Gospodari.com
Gospodari.com
28.02.2024 г.
13
0

Измамен американец долетя до Нови пазар, за да търси годеницата си. 61-годишен американец сигнализира за измама за близо 45 000 лева, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен, пише NOVA.

Схема за романтични измами онлайн използва имената на известни актьори (видео)

Мъжът пристигнал в България, след като се усъмнил, че е измамен. Разказал, че в края на миналата година се запознал с жена в интернет сайт. Започнали комуникация, като след известно време тя се прехвърлила в мобилно приложение за видео и аудио разговори. Жената му разказала, че живее бедно на село, че се грижи за своя близка и не разполага с пари. Мъжът решил да ѝ помогне, изпратил определена сума, а после - и втора. Предложил ѝ да се омъжи за него и тя се съгласила. Разбрали се да се срещнат в съседна държава. Получил обаждане, че на летището са я задържали и, за да я освободят, са необходими още пари. Той отново ѝ пратил, а след известно време комуникацията между тях спряла. 

Притеснен, че нещо се е случило, тръгнал да я търси. Пристигнал в полицейското управление в Нови пазар, тъй като преди време му казала, че е от този край. В разговора си с полицейски служители мъжът разказал, че е превел близо 45 000 лева и е измамен. По случая е образувано досъдебно производство.

снимка: iStock

Коментарът на “Господарите”

Социалните мрежи все по-често стават инструмент за измами на безкрупулни и бездушни хора. Недопустимо е любовните отношения да бъдат използвани с цел придобиване на парични средства. Но за съжаление, това е цяла престъпна схема. Съветваме ви да бъдете изключително внимателни в подбора си на хора, с които общувате и развивате отношения. Измамниците умело се прикриват с години! Разчитайте повече на живия контакт, не се поддавайте на манипулации и не споделяйте личните си данни с всеки!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.