Сигнализирай!

Млад италианец елиминира Джокович от Индиан Уелс

Gospodari.com
Gospodari.com
12.03.2024 г.
10
0

Световният №1 Новак Джокович отпадна рано на турнира от сериите АТП Мастърс 1000 в Индиън Уелс. Сърбинът бе победен от сравнително непознатия италианец Лука Нарди, който се наложи с 6:4, 3:6, 6:3 над Ноле. Срещата продължи близо 2 часа и половина.

Джокера започна мача стабилно и лесно спечели първите си две подавания, докато 20-годишният Нарди изпитваше затруднения на своите сервис-геймове. В петия гейм обаче нещата се обърнаха и изведнъж играта на Ноле зацикли. Италианецът се възползва от първата си брейк точка в мача и проби подаването на сърбина за 3:2. След това Нарди не изпусна инициативата и затвори сета в своя полза за 6:4.

Григор Димитров е на осминафинал в Индиън Уелс

Лука Нарди. Източник: ATP tour

Във втория сет решаващ се оказа шестият гейм. Сърбинът за втори път проби подаването на съперника си за 4:2. След това довърши работата си и взе сета с 6:3, с което изравни резултата в мача.

Нарди показа сериозен характер и продължи да играе на високо ниво в третия сет. Той успя убедително да спечели подаванията си и след пробив в шестия гейм затвори и сета и мача в своя полза. Така младият талант записа една от най-големите победи в кариерата си до момента.

Този успех класира Нарди на 1/8-финалите в турнира, където той ще има за съперник американеца Томи Пол, който отстрани по пътя си Юго Юмбер.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.