Сигнализирай!

ПП-ДБ поискаха от президента да оттегли указа си за проектокабинета „Габриел” (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.03.2024 г.
8
0

ПП-ДБ поискаха от президента да оттегли указа си за проектокабинета „Габриел”. Премиерът в оставка Николай Денков и съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" Атанас Атанасов заявиха, че този състав на правителството не е одобрен, както и че не е подписано споразумението за управление.

Кирил Петков подчерта, че е имал базово доверие на Мария Габриел, но днес то е било безвъзвратно загубено. "Тя се поддаде на натиск на Борисов и предполагам на Пеевски", каза Петков.

"Той използва четири жени, криейки се зад тях", коментира Петков за Борисов. И припомни поговорката "Вълкът козината си мени, но нрава не".

След преговори до последната секунда ГЕРБ върнаха мандата изпълнен (видео)

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1069488574156785/?locale=bg_BG

"Нищо не налага такова бързане, имаше няколко спорни точки и бяхме готови да продължаваме да преговаряме докато стигнем до крайно съгласие по всички пунктове в двата документа", заяви Николай Денков.

"ГЕРБ-СДС напуснаха преговорите и отидоха при президента", допълни той.

От ПП-ДБ призоваха президента да оттегли указа си, тъй като половината от посочените за министри не са дали своето съгласие за участие в кабинета.

"Не искам да бъда номиниран в състава на този Министерски съвет", коментира Николай Денков. "Мария Габриел показа, че няма качествата да бъде премиер", допълни съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков. 

Указът на президента за нов кабинет е вече факт

Ген. Атанас Атанасов отбеляза, че през целия период на преговори са били изключително добронамерени. Водени от желанието си да създадат ново правителство, както е било договорено преди 9 месеца. "Такъв прецедент в новата българска история след 1989 година не е имало", коментира той.

"Свидетели сме на една от най-големите фалшификации в съвременната българска история", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев.

Такова нещо не се е случвало – да бъда вписан като министър в кабинет, без да е взето моето съгласие, коментира Василев. Това е акт или на наглост, или на безпардонност, или на безобразие, който нито един човек, който иска да стане премиер на една държава не може да си позволи“, посочи той.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.