Сигнализирай!

Нов рестарт на делото за катастрофата, в която Лютви Местан уби бебе

Gospodari.com
Gospodari.com
26.03.2024 г.
13
0

Нов рестарт на делото за катастрофата, в която Лютви Местан уби бебе. Окръжната прокуратура в Кърджали е внесла отново обвинителния акт по делото за тежката катастрофа. Тя стана през април 2019 г. в района на село Загорско, при която загина бебе на 6 месеца. По внесения обвинителен акт е образувано наказателно дело от общ характер, става известно от публикувано съобщение на интернет страницата на Окръжен съд – Кърджали.

Снимка: БТА

По делото обвиняеми са както Лютви Местан, така и бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, който в деня на катастрофата е управлявал семейния автомобил, информира БТА. През ноември 2023 г. по делото се проведе трето разпоредително заседание заради пенсиониране на тогавашния съдия в процеса. На заседанието съдебният състав прекрати съдебното дело. Върна го за отстраняване на допуснати на досъдебна фаза съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемите.

Говорителят на Окръжна прокуратура Кърджали Димитрина Делчева коментира за БТА, че няма промяна в предявените обвинения – за съпричиняване на смърт по непредпазливост. Тя допълни, че са изпълнени указанията на Окръжен съд за отстраняване на неяснотите по обстоятелствената част. Делото е насрочено за разглеждане в разпоредително заседание за 13 май от 10:00 часа.

Делото за катастрофата, в която Лютви Местан уби бебе, започва отначало

Припомняме, че през април 2019 г., край момчилградското село Загорско при катастрофа на два автомобила, единият от които управляван от Лютви Местан, загина бебе на 6 месеца. Друго дете пострада леко. Делото продължава вече няколко години, но присъди няма.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.