Сигнализирай!

Арестуваха 15 бракониери за седмица, защото са пренебрегнали забраната за улов на риба (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.04.2024 г.
40
0

Арестуваха 15 бракониери за седмица, защото са пренебрегнали забраната за улов на риба. Те са заловени край язовир „Копринка” и са били изключително агресивни, разказва NOVA.

Човек на Борисов пази секачи бракониери, твърди разследване (видео)

Въпреки забраната, бракониерите са използвали моторни лодки за влизане и хвърляли мрежи.  "През последните 10 дни са установени бракониерски опити за риболов с мрежи. Заловени са общо 15 човека. Установените лица не са местни. Те чули, че има много риба в язовира и решили да опитат късмета си. Беше направена организация от наша страна. Тя включваше дълги наблюдения. Получихме помощ от служителите на ИАРА и МВР-Казанлък. Количеството риба, което бяха хванали нарушителите, беше огромно. Бракониерите са много изобретателни, действат основно с късните часове", каза Стефан Тодоров от Централната рибно-опазваща организация.

Той посочи, че при една от ситуациите нарушител опитал да блъсне полицай, за да избяга. Последвала гонка и по-късно униформени задържали бракониерите. „Съветвам всички да спазват правилата. Очакваме още по-модерна техника, с която на 100% ще приключат опитите за бракониерство”, добави той.

Според Валентин от Централна рибно-опазваща организация охраната на язовира е с изключително модерна техника. „Има термокамера, дрон и хора, които могат да реагират веднага", каза той.

снимка: NOVA

Коментарът на "Господарите"

Забраните за улов на риба в определени периоди на годината не са случайни. Правят се, защото тогава рибите се размножават и естественият им процес не трябва да бъде спиран. Въпреки това обаче се намират подобни нагли бракониери, които искат да нарушат екоравновесието и да убият размножаващи се, бременни риби. Недопустимо! Искаме сериозни мерки против тези нехуманни действия!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.