Сигнализирай!

Ботев Пд с 4-та Купа на България след драма и голово шоу

Gospodari.com
Gospodari.com
15.05.2024 г.
45
0

Ботев Пд с 4-та Купа на България след драма и голово шоу. Отборът постигна своята мечтана цел през сезона и триумфира за четвърти път в историята си с трофея от Sesame Купа на България. Пловдивчани ликуваха с купата на страната, след като победиха във финала с 3:2 Лудогорец в зрелищен дуел, провел се на Националния стадион „Васил Левски“, пише Gong.bg.

Пред около 13 хиляди зрители в столицата с този успех хората на Душан Керкез си осигуриха място в турнира Лига Европа през новия сезон, като носител на националната купа. Левски няма да играе в европейските клубни турнири през новия сезон.

Мартин Секулич даде аванс на „жълто-черните“ в четвъртата минута, ала само четири по-късно Квадво Дуа попари радостта на пловдивчани. Отново Секулич беше точен за своя тим в самия край на първото полувреме, правейки 2:1. След отбелязването на гола пък вратарят на Лудогорец и юноша на клуба – Дамян Христов, се вряза в коляното на нападателя и на почивката беше заменен от Пламен Пепеляшев. Христов беше откаран в столична болница за прегледи.

Снимка: стопкадър/видео

Висшата лига гласува дали да махне ВАР

Втората част започна страхотно за символичните гости. След шеметна атака в 58-ата минута направиха резултата 3:1 в своя полза след гол на Уме Емануел. Влезлият като резерва Руан Крус направи 2:3 в 70-ата минута. Натискът на Лудогорец донесе нужния резултат дълбоко в добавеното време. Драгомир Драганов посочи дузпа за Лудогорец след преглед на ВАР заради фал на Антоан Конте срещу Диниш Алмейда. Зад топката застана Руан, който шутира изключително неточно и така поднесе трофея на Ботев.

Така, "канарчетата" спечелиха 50 хиляди лева от наградния фонд на турнира, докато загубилият Лудогорец ще прибере 32 хиляди лева.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.