Сигнализирай!

Задържаха мъж заради фалшивопозитивен тест за наркотици, след като друг ударил колата му (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
23.05.2024 г.
7
0

Задържаха мъж заради фалшивопозитивен тест за наркотици, след като друг ударил колата му, става ясно от репортаж на NOVA.

Земеделският производител Георги Гайдарев отивал на протест, но си тръгнал в патрулка заради обвинение, че е шофирал под въздействие на наркотици. Той е тестван, след като е паркирал джипа си. Причината е била катастрофа, причинена от друг автомобил, включила и него в ПТП-то.

Гайдарев разказва, че автомобилът, предизвикал катастрофата, е минавал през нивата, за да заобиколи протеста. След това минал през канавката и ударил неговия пикап, който е бил паркиран и заключен.

Мъжът посочва, че от полицията са поискали документите му, за да бъде написан протокол за щетите от инцидента. Направен е тест за употреба на алкохол на него и другите участници в ПТП-то, който е дал отрицателен резултат.

Стоп кадър: NOVA

Когато пристига вторият автомобил на „Пътна полиция“ Плевен, на Гайдарев е направен и полеви тест за наркотици. Той обаче дал положителен резултат за амфетамини. Мъжът посочил, че всяка сутрин пие лекарство за кръвно и е предоставил документи за това на полицията. Той е дал кръв и урина за повторен тест, който е показал отрицателен резултат за употреба на наркотици.

Гайдарев каза, че шофьорската книжка му е върната и не е заплатил за направеното повторно изследване, тъй като резултатът бил отрицателен.

Коментарът на "Господарите"

Радваме се, че този абсурден случай поне е приключил бързо и благополучно. За разлика от много други, в които шофьорите остават без книжки в продължение на месеци и дори години, докато чакат резултатите от кръвните проби.

Върнаха книжката на шофьор година след фалшив тест за наркотици (видео)

Пореден шофьор остана без книжка и без работа заради фалшив положителен тест за наркотици (видео)

Мъж с фалшиво положителен тест за наркотици стоя без книжка с месеци и плати стотици левове за теста (видео)

Фалшиво положителен тест за наркотици съсипа живота на врачанин (видео)

Крайно време е полицията да разработи съкратена процедура за възстановяването на отнети книжки и автомобили, в резултат на фалшивопозитивни тестове за наркотици. Или да преустанови използването на тези невероятни тестове.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.