Сигнализирай!

Непълнолетен футболист може да донесе до 30 000 евро глоба за Испания

Gospodari.com
Gospodari.com
05.07.2024 г.
13
0

Непълнолетен футболист може да донесе до 30 000 евро глоба за Испания. Ламин Ямал е работил след 23 часа, което е забранено според германското законодателство.

Защо не ни допуснаха до финала в САЩ’94 и история за хоро в басейна (видео)

Федерацията на испанския национален отбор може да бъде изправена пред глоба по време на ЕВРО 2024 г. за играта на Ламин Ямал, който е само на 16 години. Според германското законодателство непълнолетни под 18 години нямат право да работят след 23 часа. В резултат на това La Roja може да бъде глобен с до 30 000 евро (около 32 000 долара).

Кога Ямал е играл след 23 часа?

В доклада е посочено, че въпреки че по-късните мачове в турнира приключват преди 23 часа - около 22:45ч. плюс малко добавено време, регламентът ще вземе предвид и дейности след мача. Като душ, медийни задължения и други, изпълнявани от играчите.

снимка: iStock

Участието на 16-годишния испански нападател противоречи на германския закон за защита на младежта. Той се прилага за всички непълнолетни под 18 години. Регламентът уточнява, че младите нямат право да работят след 20:00 часа. С изключение на спортистите, на които е разрешено да работят до 23 часа.

Звездата на Барселона вече игра в мачовете срещу Хърватия и Италия, въпреки че само последният беше с късен начален удар, потенциално нарушаващ този закон. Властите все още не са предприели действия срещу подобни случаи в областта на спорта.

Този проблем засяга само испанския отбор, тъй като това е единственият отбор с непълнолетен играч. Хора като Заир-Емери (Франция), Зауер (Словакия) и Сигуа (Грузия) са следващите най-млади, но всички са достигнали зряла възраст.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.