Сигнализирай!

Справка в интернет е уличила лекарите от Пловдив в източване на Здравната каса (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.07.2024 г.
26
0

Справка в интернет е уличила лекарите от Пловдив в източване на Здравната каса. Към настоящия момент обвинението е за 31 човека, разказва NOVA.

Прокуратурата обвини двама лекари за източване на Здравната каса

Припомняме, че двама лекари от Пловдив попаднаха в ареста за източване на пари от Здравната каса. Единият е управител на медицински център и е на 55 години, а другият - на 54. Обвинението срещу тях е за извършена документна измама.

„Районната прокуратура наблюдава досъдебното производство. И двамата лекари са задържани за 24 часа”, каза обвинителят Димитър Костов.

По думите му жена подава сигнал до прокуратурата, след като прави справка в интернет за това какви процедури са ѝ правени през годината. Тя открива, че по документация е ходила на физиотерапия, но в действителност това не е така. „Към настоящия момент обвинението е за 31 пациенти. Единият задържан е общопрактикуващ лекар – той насочва с направления хора към медицински център за физиотерапия”, каза Костов.

Според комисар Георги Боюклиев, началник на отдел "Икономическа полиция" към ОД на МВР-Пловдив, лекарите са издали около 1000 направления, които тепърва ще бъдат разследвани. Още днес прокуратурата ще поиска постоянното задържане на двамата медици.

Коментарът на "Господарите"

Източването на здравната каса продължава да си върви, защото никой не взима конкретни мерки. Все пак това е златното кранче за всеки себеуважаващ се лекар със съмнителен морал. През годините сме ви показвали десетки такива случаи, кой от кой по-нагъл. 

Задържаха психиатърка, източила половин милион лева от Здравната каса

Здравната каса погна болницата, в която разкрихме съмнителна операция (РЕПОРТАЖ)

Агресия към екипа ни в болница със съмнения за злоупотреби (РЕПОРТАЖ)

Ново източване на Здравната каса- лекари от болницата в Русе приемат, лекуват и изписват пациенти докато са в чужбина

Отново фиктивна операция – този път в Бургас (видео)

Новият министър на здравеопазването няма коментар, но обеща проверка на източването на Здравната каса в бургаската болница

Нов корупциоен скандал разтресе болница “Лозенец” (видео)

Един от най-бруталните е за изграден фиктивен медицински център с мрежа от филиали в цялата страна, който източва средства за хора с увреждания.

Разкриха подробности за схемата, по която лекари са източвали Здравната каса (видео)

В същото време държавата проявява мижав интерес в тази посока, а проверки идват чак след сигнали на усъмнили се пациенти. И да не забравяме, че това е за сметка на всички ни като данъкоплатци и осигурени лица.

Проверете статуса си и направените ви интервенции в Националната здравноинформационна система и сигнализирайте при съмнения за злоупотреби! За съжаление, това е единственият начин те да бъдат спрени.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.