Сигнализирай!

Пускат кола, зареждаща се изцяло от слънчева енергия

Gospodari.com
Gospodari.com
24.09.2024 г.
150
0

Пускат кола, зареждаща се изцяло от слънчева енергия, пише Automedia. Въпреки че автомобилът може да измине само около 65 километра с помощта на соларна технология, той пести в града доста време и пари за презареждане на батерията.

Миналата седмица Aptera Motors показа новия си триколесен автомобил на събитие в Сан Франциско, Калифорния. Любопитни любители на автомобили се стекоха на улицата, за да разгледат странното двуместно превозно средство, което се движи от слънцето. Те успяха да отворят вратите в стил Lamborghini и да се качат за футуристично изглеждащото пътуване, което компанията описва като подобно на малък и бърз самолет.
 
 
Aptera


Колата може да измине 65 километра дневно, като използва само шофиране със слънчева енергия. Това гарантира изпълнение на ежедневните задачи без зареждане. Разбира се, автомобилът може даработи и като класическиа EV. Нещо повече, Aptera изминава до 1600 километра с едно зареждане. Тежи 65% по-малко от другите електромобили и поради своя уникален, рационализиран дизайн, моделът изисква само около 30% от енергията, която използват другите.
 
 
Aptera


Чудноватите коли ще излязат през второто тримесечие на следващата година, твърди Крис Маккамон, ръководител в Aptera. „Наистина сме развълнувани“, каза той пред филиала на ABC на събитието в Сан Франциско. Крис допълни, че 48 000 души вече са резервирали коли от компанията и 500 от тези шофьори живеят в Сан Франциско.

За да изпълни поръчките, Aptera търси финансиране за масово производство. Превозните средства ще струват 35 000 долара. Това е много по-евтино от средната цена на EV от 56 000 долара, твърди Kelly Blue Book.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.