Сигнализирай!

Забраната за пушене на обществени места ще бъде огромен позитив за всички деца (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
24.09.2024 г.
22
0

Забраната за пушене на обществени места ще бъде огромен позитив за всички деца. Това коментира д-р Гергана Гишанова пред NOVA.

Европейската комисия препоръчва забрана за тютюнопушенето на всички обществени места

Целта на забраната за пушене на открити обществени пространства е децата да разберат, че тютюневият дим е наистина вреден.

снимка: iStock

Припомняме, че преди дни Европейската комисия препоръча забраните срещу тютюнопушенето в Европейския съюз да обхванат и откритите обществени пространства. Целта е осигуряване на допълнителна защита от т. нар. „пасивно пушене“. Комисията предлага забраните да обхванат места за отдих, където има вероятност да се събират деца, като и детски площадки, увеселителни паркове и плувни басейни, външни площи на здравни и учебни заведения, обществени сгради, заведения за услуги, спирки и гари. Препоръчва се също ограниченията да засягат и нови изделия като електронните цигари.

„Тази препоръка идва, за да замени забраната от 2009 г. Тя е доста остаряла. Акцентира се върху откритите пространства, защото те са свързани с присъствието на деца и млади хора. Добре е в тези забрани да влязат и плажовете, и парковете”, допълни тя.

Забраната за пушене на обществени места ще бъде огромен позитив за всички деца

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.