Сигнализирай!

Великобритания освободи затворници по погрешка

Gospodari.com
Gospodari.com
26.09.2024 г.
156
0

Великобритания освободи затворници по погрешка. Близо 40 души са били пуснати на свобода при разширяване на схемата за предсрочно освобождаване, въведена от британското правителство за справяне с пренаселеността на затворите в Англия и Уелс. Това съобщи министерството на правосъдието в четвъртък, предаде Reuters.

Около 1750 осъдени бяха освободени този месец като част от правителствена схема за ранно освобождаване, след като са излежали 40% от присъдите си зад решетките. Очаква се още хиляди да бъдат освободени.

Общо 37 души, задържани за нарушаване на ограничителни заповеди, са били освободени неправилно. Повечето от тях вече са се върнали в затвора. Петима все още са на свобода.

Министерството заяви, че обвиненията срещу 37-те души са били повдигнати и разгледани от съда по силата на старото законодателство по погрешен начин. Затова не е било установено, че осъдените не отговарят на условията за предсрочно освобождаване.

Снимка: iStock

Великобритания има най-високия процент на лишени от свобода в Западна Европа и е изправена пред криза. По-строгите закони и дългите забавяния в правосъдната система доведоха до увеличаване на броя на затворниците, отбелязва агенцията.

След като встъпи в длъжност през юли, британското лейбъристко правителство заяви, че затворите могат да бъдат пълни до седмици и е необходимо предсрочно освобождаване.

Затворниците, изтърпяващи присъди за тежки престъпления, са изключени от схемата.

УЕФА може да изключи Великобритания от Евро 2028 заради “правителствена намеса”

Великобритания освободи затворници по погрешка

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.