Сигнализирай!

Строежът на "Българска армия" започва до дни

Gospodari.com
Gospodari.com
26.09.2024 г.
716
0

Строежът на "Българска армия" започва до дни. Всички разрешителни са издадени, 90 млн. лв. са подсигурени. Това увери техническият директор на ЦСКА Михаил Александров, предаде Dsport.

Александров подчерта, че ЦСКА води разговори с УЕФА почти всяка седмица във връзка с изграждането на новото съоръжение, както и че Фондацията „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“ е подсигурила необходимите около 90 млн. лева за строителните дейности.

Под кога няма да кажа точна дата, смятам, че не трябва да даваме определена дата, но най-доброто нещо е да кажем на феновете, че до дни, това мога да го заявя абсолютно отговорно, започваме новия етап на реконструкцията на стадиона. Това е задача на изпълнителя на проекта, по какъв начин той ще си съчетае работата, е в неговата компетенция. Ние просто трябва да следим процесите, а не да влизаме в тях“, започна Михаил Александров по повод започването на строежа на стадион „Българска армия“.

Той увери, че ЦСКА разполага с необходимите за строеж разрешителни.

Що се отнася да финансирането за стадиона, Александров поясни: „Нашата фондация, която стои като шапка на нашия клуб. Мога да потвърдя, че е подсигурила тази сума, тъй като ние започваме строеж и нито един документ не би се подписал от другата страна, ако не сме подсигурили тази сума“.

Цялата сума, която е в общото дружество, ще бъде предназначена за реконструкцията на стадион „Българска армия“, каза той за съвместното дружество между държавата и ЦСКА – „Спортни имоти Българска армия“.

Снимка: ЦСКА-София

Александров обясни какво е категоризирането, което се надява стадионът на ЦСКА да получи: „Всички мачове, които са свързани с групова фаза на европейски клубни турнири и квалификации на УЕФА. Това е най-високото ниво, което можем да гоним към днешна дата. ЦСКА трябва да се концентрира върху това да гоним домакинските си победи, а затова е задължително да вземем категория 4 на УЕФА, към което се и целим“.

Техническият директор коментира и капацитета от около 16 000 места, като потвърди, че всеки сектор ще бъде покрит с козирка: „Ако гледаме колко фенове има ЦСКА в България, може и 100-хиляден стадион да не ни стигне, но нека гледаме от бизнес гледна точка, нека се надяваме всеки мач този стадион да бъде пълен и след това да търсим проблеми, че не ни достигат билети“.

Стоичков лично инспектира промените по стадион “Българска армия” (видео)

ССтроежът на "Българска армия" започва до дни

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.