Сигнализирай!

Родители се възмущават от сиромашки сандвич, даден в училище на децата (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2024 г.
1378

Родители се възмущават от храната за учениците - снимките са от град Кнежа и са пуснати в социалната мрежа Фейсбук в една от групите на града. Интересното е, че снимките разделят мнението на хората. Едните се възмущават, другите подкрепят директорката.

“Закуските на децата в ОУ “Васил Левски” в Кнежа! Имам въпрос към директорката - освен че се стремите да увеличавате броя на учениците, защо не обърнете внимание на храната?!! Искаме повече ученици, а с какво ги храним?”, пише възмутен родител.

Пополина VOX пита хората от какво имат нужда

На снимките ясно се вижда, че сандвичът е от две слепени филии с неравномерно нанесен маргарин, зле нарязан евтин салам и още по-нарязани домати и краставици. Не изглежда никак апетитно.

“Да го яде директорката”, казва един потребител. 

“Това е училище, не е ол инклузив”, контрира обаче друг човек.

Всъщност се включва и самата директорка г-жа Таня Цуцуманова. 

“Отговарям веднага! Първо това не е цялата закуска, а част от нея- липсват от нещата, вероятно са изядени от този, който не е наясно с всичко, но скривайки се зад фалшив профил пише глупости. Никой не сме задължили да се храни безплатно, ако не му харесва! Сега ще ви прикача и обедното хранене, за да решите дали ще се храните. Колкото до увеличението на децата се предполага, че е поради това което се прави в училището, а не за храната. Явно много пречим на някого, че много здраво работим и имаме огромни успехи! Застанете с името си, ако имате чест и достойнство!”. 

От друг човек под нейния отговор са качени две други снимки, които показват малко по-различна училищна храна. Предполагаме, че това се сервира в същото училище.

Истината е, че грижата за децата трябва да е на първо място. Не може държавата да има 3 млрд. да строи Турски поток на Путин, а няма пари да нахрани с адекватни продукти и ястия учениците. Това, че нещо е безплатно, не може да бъде извинение за по-ниското му качество. Надяваме се и в това училище, и в други подобни отговорните лица да бъдат по-стриктни в прилагането на стандартите и да не виждаме подобни сиромашки сандвичи. 

 

 

Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.