Сигнализирай!

Шофьорът, убил дете на 3 г., не разбрал, че го е блъснал (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2024 г.
1115
0

Шофьорът, убил дете на 3 г., не разбрал, че го е блъснал. Това твърди майката на загиналото момиченце пред Българската национална телевизия. Пробата на място на полицаите дала положителен резултат за канабис. Очаква се кръвният тест, който да потвърди или да отхвърли това.

Ана-Мария не е била оставяна без надзор, категорични са още нейните родители. Въпреки че пространството пред дома им в село Дебелт, Бургас, прилича на път, било част от двора им.

„Ей тука точно лежеше, играеше детето. Това не е път. Това е дворът. Виж колко е разстоянието – майката ей тука беше, колата мина и му смачка главата.“

Близките казват, че шофьорът е бил разсеян и дори първоначално не разбрал за инцидента. Наложило се е да го догонят.

„Ей така правеше (щипе си бузите) на едно момиче вътре – жена му ли е каква е. И с телефона в момента, той не може да види детенцето. Минава, блъска хлапето, как мина, майката само видя хлапето да се търкаля“, разказва трагедията Дора Маринова. Тя е баба на загиналото дете.

„Искам да се съди – доживотна присъда, както моето дете почина!", казва Йорданка Маринова, майка на загиналото дете.

„Като стане нещо лошо, когато и да се обадим на линейките, минават два-три часа, тогава пристигат. Ние нямаме както трябвам нито лекари, нито полицаи", казват роднините. От Спешна помощ казват, че 8 минути след сигнала са се срещнали с автомобила на родителите. Те тръгнали да посрещнат медиците. 

Апелираме към всички шофьори за пореден път да бъдат внимателни на пътя. Не може да умират деца заради разсеяност и подобни грешки. Очакваме да се установят всички факти по случая и да има адекватно правосъдие. 

 

 

 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.