Сигнализирай!

50 лева глоба за хвърлен фас в български град (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Вчера
297
0

50 лева глоба за хвърлен фас в български град. Солени санкции за всички, които замърсяват градската среда, предлага община Русе. Глобите за хвърлен фас или опаковка ще бъдат 10 пъти по-високи. Те не са променяни от десетилетие.

50 лева ще плаща всеки, хванат да хвърля фас на улицата, хартии и всякакви боклуци. Досега глобата е била два лева, разказва БНТ.

"Решихме, че това е нищожно малко и решихме да направим корекция на тази цена", заяви Йордан Джамбазов от Инспекторат "Обществен ред и сигурност" - община Русе.

Нарушителите често са агресивни, когато се срещнат очи в очи с общинските контрольори.

"Изобщо не осъзнават постъпката си, арогантни. Ние искаме точно този финансов момент да ги спре и да ги коригира, защото знаем, че бръкнеш ли в джоба става съвсем друго", смята Йордан Джамбазов.

Смесени екипи ще следят за реда в града, ще се разчита и на мобилни камери в крайните квартали, които да заснемат нарушенията.

"Освен служители на КООРС, ще участват и служители от "Екология", които съвместно ще осъществяват тези проверки и наказателна дейност", поясни проф. Любомир Владимиров – директор на дирекция "Екология и транспорт" - община Русе.

Очаква се по-строгите санкции да влязат в сила с решение на общинския съвет след месец.

Коментарът на „Господарите“

Така е, бръкнеш ли в джоба на българина, започва да се замисля. Само може да се надяваме общината да успее да хване всички нарушители! И дано повече администрации у нас предприемат по-строги мерки срещу градското замърсяване.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.