Сигнализирай!

Арестуваха директора на театъра в Разград за длъжностно присвояване (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Вчера
482
0

Арестуваха директора на театъра в Разград за длъжностно присвояване. Става дума за известния диригент и директор на Театрално-музикален филхармоничен център в Разград Левон Манукян. Досъдебното производство е наблюдавано от Окръжната прокуратура в Пловдив. Разследването е за длъжностно присвояване и пране на пари и по него са задържани още трима души, информира БНР.

Според държавното обвинение извършените престъпления са свързани с трупата в Разград и фиктивни назначения в нея, с които е ощетен бюджетът. Манукян и още един мъж са с обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери, извършено през месец септември. 

Други двама души са с обвинения за пране на пари. Спрямо единият – Атанас Георгиев, е  внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Другият е пуснат под гаранция от 3000 лева.

Директорът на разградския театър е уволнен днес със заповед на министъра на културата. Освен това инспекторатът към министерството ще извърши проверка за периода на неговото управление.

По-рано стана ясно, че Манукян е задържан за 72 часа по обвинение в източване на бюджета на културното министерство, като е назначил в началото на този месец на работа в театъра нови 60 души - на заплати, драстично надвишаващи възнагражденията на старите служители.

Така разходите за заплати от 150 000 лева на месец са набъбнали до 1,7 млн. лева.

Министерството на културата планира проверки на всички второстепенни разпоредители с бюджетни средства в областта на сценичните изкуства.

Видео: NOVA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.