Сигнализирай!

Елвира Краснобаева се връща в Русия

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 12 часа
3731
0

Гимнастичката Елвира Краснобаева се завръща до седмица в родната си Русия, където ще живее и тренира след прекратяването на договора си с Българската федерация по художествена гимнастика.

16-годишната Краснобаева ще се подготвя в родината си, но ще се състезава за Армения. Тя вече има нов треньор, чието име на този етап не съобщава.

Това разказа Елвира в интервю за Радио Варна - градът, в който тренираше у нас от 6-годишната си възраст. През 2021 година тя започна да се състезава за националния отбор на България, след като получи българско гражданство. Най-високата ѝ титла е бронзов медал на лента от европейското за жени през 2024 г. в Будапеща и златен медал за отборно класиране от същото първенство. Краснобаева бе и резерва в индивидуалната надпревара за Олимпиадата в Париж. Там се състезаваха Боряна Калейн и Стилияна Николова.

Елвира Краснобаева вече няма да се състезава за България

На 1 октомври гимнастичката, която е родом от Санкт Петербург, съобщи, че вече няма да се състезава за България.

 Това породи остра реакция у федерацията, която заплаши с неустойки по договора. Още не е обявено дали федерацията ще настоява за период, в който Краснобаева да не може да представлява друга държава на официални международни състезания.

В интервюто гимнастичката посочва, че решението е било взето по семейни причини и не е свързано със спорта. Нейната майка писа нееднократно в социалните мрежи, че се налага да се върнат в Русия. Едно от по-малките деца в семейството страда от тежко заболяване и не са успели да му осигурят лечение у нас.
Елвира казва, че иска да запази добрите отношения с България и с екипа, с който е работила. Коментира и как дългогодишната ѝ треньорка Светлана Юриевна е приела новината.

Госпожата също доста трудно преживява моето решение, защото с нея сме работили много, но няма какво да направим. Има такива ситуации в живота. Всички трябва да се успокоим малко. Искам да остана в добри отношения с всички. Не искам конфликти. Искам всичко да е наред, защото сме хора. Това са абсолютно нормални неща. Много съм благодарна на всички треньори и хора за подкрепата им. Аз не я затварям вратата към България, защото никой не знае какво ще се случи. Може да се върна да живея тук след време.“, казва тя в интервюто.

За Краснобаева българската федерация по художествена гимнастика имаше огромни надежди за медал от следващата олимпиада. 

"Роди се звезда", обяви по-рано тази година президентът на федерацията Илиана Раева след представянето на гимнастичката на международни състезания.

Съжаляваме, че Елвира трябва да спре да се състезава за България. Въпреки това ѝ пожелаваме на добър час и здраве и щастие на семейството ѝ.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.