Сигнализирай!

Днес отбелязваме Световния ден за защита на животните

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
91
0

Днес отбелязваме Световния ден за защита на животните. Мотото на инициативата тази година е: "Светът също е техен дом". 

Отговорността да имаш куче за домашен любимец (Коментарът на редактора)

Денят се чества от 1931 г. с решение на международен конгрес на организациите за защита на животните във Флоренция по идея на немския писател Хайнрих Цимерман. Денят е свързан и със Св. Франциск Асизки, считан за покровител на животните.

У нас Световният ден за защита на животните също се отбелязва с посланието хората да уважават животните, независимо дали са домашни, диви или улични.

Хуманното отношение към животните включва осигуряването на грижи, които отговарят на техните физически и емоционални нужди, без да им се причинява страдание, казват от фондация „Четири лапи“ – България. “Това означава да се отнасяме към животните с уважение и любов, да осигуряваме подходящи условия за живот и лечение, както и да предприемаме мерки за тяхното опазване, когато това е необходимо”, посочи тя.

“Отбелязването на Световния ден за защита на животните е ключово за повишаване на глобалната осведоменост относно хуманното отношение към животните”, смята Деница Славова. Според нея това е възможност да се привлече внимание към проблемите, свързани с правата и благосъстоянието на животните, както и да се насърчат хората да предприемат действия в тяхна защита.

За „Четири лапи“ този ден е важен момент за популяризиране на техните кампании и инициативи, насочени към по-добри политики за защита на животните, подчерта природозащитникът. Ние от “Господарите” също апелираме към отговорно, добро и обичащо отношение спрямо всяка една животинка! Те имат нужда от това! Силно се надяваме скоро и така обещаната Зоополиция да бъде най-накрая факт! Животните трябва да имат протекция от държавата! 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.