Сигнализирай!

Десетки загинали и изчезнали след наводненията в Босна и Херцеговина (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
229
0

Десетки загинали и изчезнали след наводненията в Босна и Херцеговина. Спасителните екипи продължават да издирват хора, които все още са в неизвестност, след като наводнения и свлачища засегнаха тежко части от страната. Жертвите на водната стихия са най-малко 16 души, а десетки са ранени, съобщават местните медии. Властите на южния босненски Херцеговачко-неретвенския кантон уточниха, че са открити телата на 13 души, загинали в наводненията на територията на кантона, а не 16, както бе обявено вчера. Те посочиха, че три тела вчера са били регистрирани два пъти, информира Радио Свободна Европа. Още трима загинали има в Централна Босна.

Багери работиха за премахване на скали и отломки в град Ябланица след буря в нощта срещу петък. Огромни количества дъжд паднаха в района около Ябланица и близкия Кониц, причинявайки неочаквани наводнения, нахлули в домовете на хората, докато спят. Придошлите води предизвикаха свлачища, които затвориха пътища, като цели райони бяха отцепени, а села затънаха в кал. Босненските медии съобщават, че камъни от близката кариера са се срутили в село Доня Ябланица, затрупвайки къщи.

Официални представители съобщиха, че най-малко 10 души са в неизвестност, а десетки са ранени, пише NOVA. Спасителите затвориха Ябланица, забранявайки влизането на външни лица, докато трае претърсването. Някои къщи бяха потопени до покривите си и когато водата се оттегли, можеше да се види как спасителите вървят по купчини отломки.

В района на град Кониц, който също беше ударен от бурята, официални представители казаха, че някои села са останали отцепени днес. Утре в Босна щеше да има местни избори, но властите решиха вотът да бъде отложен в засегнатите от наводненията общини.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.