Сигнализирай!

Питбул нахлу в дома на семейство с малки деца (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 5 часа
225
0

Питбул нахлу в дома на семейство с малки деца в плевенското село Рибен, показва репортаж на NOVA. Случката е от миналата седмица. Потърпевшите смятат, че МВР покровителства хората, извършили този акт и не разследва случая.

Потърпевшият Зинко твърди, че напрежението започнало още през май. „На 5 май в селската кръчма тези момчета дойдоха при мен, да се заяждат, да ме обиждат. Не го взех на сериозно. Но оттогава започнаха заплахите”, разказва той.

Така се стигнало до 29 септември, когато сутринта съпругата на Зинко – Миглена, чула шум навън и го събудила.

„Станах и ги чух. Отворих вратата и ги видях. Те пуснаха питбула срещу мен. Аз затворих вратата, а те започнаха с метални тръби да удрят, за да влязат. Преди да ги усетим, са се опитвали с щанга да разбият вратата и да влязат”, разказа Зинко.

Вратата му е разбита, а кучето се спуснало в стаята, в която била съпругата му и двете му деца – на 2 г. и на 40 дни бебе.

„Видях питбула, взех децата в ръце, разкрещях се и кучето излезе”, разказа Миглена.

Семейството веднага се обажда на 112, идва и полиция. Подадена е жалба и до прокуратурата в Плевен.

Коментарът на “Господарите”

Пореден случай, показващ масовата безотговорност на много стопани. Вместо да възпитават кучето и да се грижат за него  така, че да не бъде опасно за околните, някои дори са склонни да го “насъскват” срещу други хора. В подобни случаи се чудим кога законите ще заработят така, че подобни стопани да получават достатъчно сурови наказания, за да не си позволяват такова поведение. Питаме се, но има ли кой да отговори? 

Едно е сигурно - Зоополицията е време да заработи не само по документи. Строги наказания и санкции за подобни стопани са крайно наложителни. От поведението им страдат както околните, така и самите животни.

 

 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.