Сигнализирай!

Лекари в Пловдив извършиха уникална операция за 11-годишно дете (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
11.10.2024 г.
494
0

Лекари в Пловдив извършиха уникална операция за 11-годишно дете. Медиците премахнали тумор и поставили индивидуална 3D протеза, разказва NOVA

11-годишно момиче отново ще движи рамото и ръката си, благодарение на уникална операция. Протезата е изработена по индивидуална поръчка за детето след предварително изготвен скенер с 3D реконструкция.

 

Малката Антония в момента е в реанимацията на УМБАЛ "Еврохоспитал"- Пловдив. Преди няколко месеца на момиченцето е поставена диагноза Сарком на Юинг. Злокачественото образувание обхваща дясната му ръка в областта на рамото.

 


Операцията на Тони продължила четири часа, уточни лекуващият ѝ лекар д-р Аврам Георгиев. “В момента тя е добре”, допълни майка ѝ Валя Стефанова. “Заболяването често е летален изход”, заяви д-р Георгиев. 

 

Екипът лекари решил да спаси ръката на 11-годишното дете, извършвайки сложната операция. Костите в горния крайник на Тони са били премахнати. В световен мащаб подобна интервенция е правена 30-40 пъти, а в България е прецедент.

 

Същият екип преди година и половина спасява крака и на 4-годишно дете.

 

Ние от “Господарите” благодарим на лекарите в Пловдив, които са върнали нормалния начин на живот на Антония. България заслужава и се гордее със специалисти като вас! Пожелаваме бързо възстановяване на малката принцеса! 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.