Сигнализирай!

Рибари извадиха сом за рекорд на "Гинес" в язовир край Дупница

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
551
0

Рибари извадиха сом за рекорд на "Гинес" в язовир край Дупница. Рибарите разказват пред bTV, че борбата е била голяма - около два часа са се опитвали да го извадят. 

Марио Христов, Марио Спасов и Марио Данаилов са рибарите, които дълго време ще се хвалят с улова си. Те разказаха как са успели да хванат гигантския сом. По думите им "борбата" със сома е била голяма - около два часа.

„Ръцете ни трепереха и се изморяваха. На 20-30 минути се сменяхме, докато успеем да го изморим и извадим“, разказаха рибарите.

Те са измерили колко тежи. Кантарът показва 120 кг. Сомът е дълъг 2,70 м. По думите им усещането е уникално, а адреналинът е голям при улавянето на подобна огромна риба. „Имахме доброто желание да пуснем сома обратно в язовира, но еуфорията беше голяма, много снимки. Той се травмира и не можахме да го спасим“, разказаха рибарите.

Българската природа е необятна, красива и дом за хиляди чудати създания. Съжаляваме, че този сом вече няма да обитава водите на язовира, но се радваме, че един рекорд на “Гинес” ще бъде счупен в България! Браво на рибарите! 


 

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.