Сигнализирай!

"Беше се затичал на сцената": Пианистът на "Щурците" за трагедията с Кирил Маричков (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 5 часа
923

Пореден свидетелски разказ с важни детайли около инцидента и смъртта на Кирил Маричков. Големият български музикант си отиде от този свят на 79 г. след злощастно стечение на обстоятелствата - падане от сцената преди концерт.

ГОВОРИ ДЕТЕТО, ИЗНАСИЛЕНО ОТ ПОЛИЦАЙ

"Не знам поради каква причина се беше затичал от единия край на сцената, където си говориха с Дони, аз бях седнал на пианото. Обърнах се и видях последните му две-три крачки, преди да падне от сцената. Той залиташе напред, без да си сложи ръцете, без нищо. Аз мислех, че той няма да оцелее след това падане, защото той самият е доста висок и тежък, и сцената е около един метър висока. Долу на някакви плочки падна на лицето си. Аз не исках да гледам", разказва Валди Тотев. Той е пианистът на “Щурците”, работил е с Маричков 48 години.

Тотев споделя пред BgOnAir, че Маричков се е чувствал добре през целия ден.

След тежкия инцидент линейката пристига бързо.

"Не се е спънал в нищо, защото нямаше в какво да се спъне. Преди това беше стъпил в калъфа на цигулката на Иван, обаче това беше преди това. Нямаше някой на сцената, който да го спре в това залитане напред, той мина поне 5 метра, докато падне", спомня си Тотев.

Ние от Господарите за пореден път изказваме своите съболезнования на близките и роднините на Кирил Маричков.

Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.