Сигнализирай!

САЩ искат от Израел да спре с военните операции

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
189

САЩ искат от Израел да спре с военните операции и да премине към дипломатически решения в Ливан. Това е станало в разговор между министрите на отбраната.

Лойд Остин, американският министър на отбраната, е изразил пред израелския си колега Йоав Галант загриженост от съобщенията за израелски обстрел на мироопазващиите сили на ООН в Ливан и е призовал да се гарантира тяхната безопасност.

“БЕШЕ СЕ ЗАТИЧАЛ НА СЦЕНАТА”: ПИАНИСТЪТ НА “ЩУРЦИТЕ” ЗА КИРИЛ МАРИЧКОВ

Същевременно американският представител е потвърдил "непоколебимия, траен и железен ангажимент на Вашингтон към сигурността на Израел". Двете държави са в изключително тесни партньорски отношения. Но за момента не се знае как ще реагират израелците на призивите за спиране на военните действия.

В същото време френският президент Еманюел Макрон призова радикалната шиитска организация "Хизбула" незабавно да прекрати ударите срещу Израел. Думите му идват часове след като през изминалия ден от ливанската територия са били изстреляни около 320 ракети, по данни на израелската армия. Макрон повтори и призива си за незабавно прекратяване на огъня в Ливан. Ескалацията в региона е ежедневна, а анализаторите смятат, че това може да предизвика по-голям конфликт с повече държави.

Междувременно ливанските власти отбелязаха, че вчерашните смъртоносни израелски удари край Бейрут са били срещу три села извън традиционните бастиони на "Хизбула".

Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.