Сигнализирай!

Българин спечели състезанието за най-добър сандвич в Европа (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
364

Българин спечели състезанието за най-добър сандвич в Европа. Името на нашия герой е Цветан Иванов (Чони). Той бе оценен от жури, съставено от германски готвачи със звезди Мишлен, кулинарни блогъри и имена, които са легенди при приготвянето на уличната храна. 

ДАЖЕ И КОПЕЙКИТЕ НЕ ИСКАТ В РУСИЯ

Нашето момче завоюва приза на European street food awards в конкуренция с още 16 силни готвачи. 

“Фокачата, която правим, е с 90% вода, различни видове брашна, закваска и дълга ферментация. Спечелихме с два модела, бяла и пълнозърнеста с ръж, лимец и тиквено семе”, казва Чони. 

И добавя пред БГ Туризъм: “Фокачата е доста познат продукт на пазара в България. За жалост, изпълнението на повечето места не е това, което трябва.”

Кой е той?

Младият мъж е на 27 г. и е от София. Завършил е Национално музикално училище „Любомир Пипков“. Занимава се с кулинария откакто се помни, под една или друга форма. Родителите му са ресторантьори от 30 години. Влиза в семейния бизнес още докато учи. За 4 години преминава през всички позиции и отговорности в един ресторант, но най-важното за него, преди всичко друго, остава вкусът. Именно заради това се потапя в магията на тестото. Отдръпва се за кратко от бизнеса, за да се фокусира върху продукта. 6-7 години работи по тази рецепта. 

“Високата хидратация, шуплите и правилно развитото тесто са приоритет”, казва Чони. Той признава, че най-големите уроци е научил от семейството си. 

“Баща ми беше човекът, който ме вкара в този бранш и запали искрата в мен. Започнах да правя тесто не защото исках, а защото Ковид дойде. Нямахме персонал, а трябваше да оцелеем, както и много други в бранша. От там насетне са всекидневни проби и грешки до постигане на най-добрия продукт, Фокача. Разбира се, ходил съм на обучения, но там винаги се спестява доста. Благодарен съм, че съм имал възможността да експериментирам толкова много и толкова дълго”, казва шампионът.

Поздравяваме нашето момче и му пожелаваме да бъде все така с високи стандарти в своята работа! 

Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.