Сигнализирай!

Откриха марихуана за 300 хил. лв. в газови бутилки

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
103
0

Марихуана за 300 хил. лв. в газови бутилки откриха на ГКПП "Лесово". Количеството от близо 19 кг е установено при проверка на лек автомобил с българска регистрация. Колата излизала от страната към Турция. Това съобщиха от Агенция „Митници“

Водачът е пътувал сам. В зоната за митнически контрол той е обявил, че няма нищо за деклариране. Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ селектират превозното средство за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите инспектори забелязват интервенция на подовата настилка на автомобила под задните седалки. След демонтаж на седалките и премахване на подовата настилка са установени два метални капака на пода на автомобила.

Под капаците са открити 3 фабрични бутилки за газ метан - допълнително пригодени за тайници със залепени капаци и без външен достъп до тях. След отварянето на бутилките - тайници инспекторите откриват, че са пълни с общо 39 вакуумирани пакети със суха тревиста масаПри направения полеви наркотест реагира на марихуана.

Иззетата марихуана е с общо бруто тегло 18.626 кг и е на стойност около 300 000 лева по цени за нуждите на съдопроизводството. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Ямбол. Действията по разследването продължават.

Задържането е извършено в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и Национална агенция за приходите.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.