Сигнализирай!

Да изхвърлиш биткойни за 500 млн. долара на боклука

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 4 часа
215
0

Да изхвърлиш биткойни за 500 млн. долара на боклука. Джеймс Хауелс стана известен с това, че случайно изхвърля твърд диск с биткойни на стойност повече от половин милиард долара. Мъжът заведе дело срещу градския съвет на Нюпорт, търсейки около 647 млн. долара обезщетение за многократно отказване на искането му да разкопае сметището, съдържащо изхвърления 8000-байтов твърд диск.

Хауелс събрал екип от експерти, за да извършат разкопките без разходи за града. Той също така предложил да дари 10% от стойността на съвета, ако върне биткойните, пише bTV.

Заседанието по делото е насрочено за декември. Градският съвет на Нюпорт обаче нарече съдебния иск "слаб" и изрази загриженост относно възможните екологични последици от предложеното разкопаване, съобщава Yahoo Finance.

Странният случай датира от 2013 г., когато софтуерният инженер Хауелс случайно изпуска твърд диск, съдържащ 8000 биткойна, докато почиства офиса си.

Той се бори с градския съвет вече 10 години като според BBC през изминалата година дори е открил AI технология, с която търсенето му би било по-ефективно. По негови думи ще бъде разровена най-неизползваната част от обекта – 100 000 тона от общо 1,4 милиона тона боклук.

Идеята е всички тези боклуци да бъдат занесени до конвейрната лента и да бъдат сканирани с помощта на изкуствен интелект. Ако AI разпознае нещо, което прилича на твърд диск, то ще бъде маркирано и премахнато.

По думи на Хауелс твърдият диск не е преминал през никакъв процес на рециклиране или смачкване по времето, в което е бил изхвърлен.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.