Сигнализирай!

Родителите на неприети в ясла или градина деца ще бъдат компенсирани

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
58
0

Родителите на неприети в ясла или градина деца ще бъдат компенсирани. Министерският съвет одобри допълнителни трансфери в общ размер на 2 439 160 лв, пише NOVA

Одобрени са по бюджетите на общините за 2024 г. за компенсиране на извършените от родителите разходи за периода от 1 юли до 31 август 2024 г. за отглеждане, възпитание и обучение на децата, които не са приети в общински детски ясли или яслени групи в общински или държавни детски градини поради липса на свободни места. Допълнителните трансфери са в общ размер на 2 439 160 лв.

С друго протоколно решение правителството одобри финансиране в размер на 14,7 млн. лв. за общините Долни чифлик, Дългопол, Аксаково, Белослав, Ветрино и Хасково, които ще имат възможност да планират изпълнението на редица значими инфраструктурни проекти в сферата на социалната и техническата инфраструктура.

Коментарът на “Господарите”

Борбата за места в яслите, детските градини и училищата в София всяка година е безмилостно жестока. Заслуга за това имат най-вече празните обещания на бившата управа на града. Ние от "Господарите" ви представихме 2 подобни случая. А още колко има…

Район "Студентски" от години не може да се сдобие с училище, за което беше обещано, че ще има места за 600 ученици в него. Оказва се обаче, че тази прекрасна идея никак не се нрави на областната управа на София - в лицето на Вяра Тодева. Повече по темата вижте в материалите по-долу:

Междуинституционални войни пречат на столичен район да се сдобие с ново училище (РЕПОРТАЖ)

Ето как кметът на “Студентски” коментира казуса със замразения проект за ново училище (РЕПОРТАЖ)

Подобен е казусът и в квартал "Кръстова вада". Там е намесена и нашата любима "раздавачка" на празни обещания - бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова. Въпросното обещание за построяването на училище в квартала е дадено лично от нея още през 2018 г., а след това и потвърдено през 2023 г. Такова обаче все още не съществува. Вижте защо:

Църквата обеща на Столична община имот за училище, но с години нищо не се случва (РЕПОРТАЖ)

И така 645 деца чакат евентуално да се класират в някое училище, а ние очакваме от столичната управа евентуално да се сетят за тях и затова колко е важно осигуряването на тяхното образование. Надеждата умира последна! И вместо да се раздават обезщетения в последствие, нека да се помисли за инвестирането в нови учебни заведения! 

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.