Сигнализирай!

Журналист от Габрово сигнализира за тормоз от дилъри на гласове (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
288
0

Журналист от Габрово сигнализира за тормоз от дилъри на гласове. Надя Колева била привиквана за обяснения в полицията, разказва NOVA

Регионален журналист от Габрово твърди, че е подложена на системен тормоз от МВР и хора, чиито имена присъстват в неформални списъци по подозрение, че са купувачи на гласове. Надя Колева е получила заплашителни съобщения, че ще бъде „унищожена”.  Тя има собствен регионален сайт, в който е препечатала списък с потенциални купувачи на гласове с техните прякори.

„Това, което публикувах преди два дни, беше скрийншот на списък, който видях в друга медия. От там извадих информацията само за Габрово”, разказва Колева.

По думите ѝ тя била заплашена преди въпросната публикация. „Случи се между подаването на една жалба срещу мен и кандидат-депутата, който първоначално изнесе информацията за тези списъци. След тази жалба - по два канала до мен достигна посланието „Ще те унищожа”. Не можах да подам и сигнал в полицията, защото това не е директна заплаха към мен”, подчерта журналистът.

Колева заяви, че „заплаха е дошла от човек, който присъства в списъците”. „Мога да кажа, че човекът, който пусна жалбата срещу мен, е с прякор Памперса. След жалбата дойде и тази заплаха”, обясни тя.

Журналистът дори била привикана в полицията, за да дава обяснения защо е публикувала два "прякора от списъка, оповестен от кандидат-депутата". "Един от хората се разпознал с прякора си и ме извикаха да дам обяснения защо съм му публикувала прякора. Това за мен беше много странно, защото нямаше име, а само прякор", подчерта Колева. И допълни, че кандидатът за депутат, публикувал списъците с прякорите - не е бил викан да дава обяснения. 

Коментарът на “Господарите”

Ето така, скъпи приятели, у нас се налага цензура на неудобните хора за властта. И не само, на тези, които изразяват и се борят за промяна. Нека не забравяме, че това е и причината ние вече да не сме в национален ефир. Въпреки това обаче не спираме да отстояваме каузата си България да се превърне в едно страхотно място за живот! Съветваме Надя Колева също да не се отказва, защото със сигурност Габрово има нужда от журналист, който не се страхува да показва истината в очите на хората! 


 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.