Сигнализирай!

Адвокат: Прокуратурата трябва да се самосезира за прелетялата кола на булевард "България" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
89
0

Прокуратурата трябва да се самосезира за прелетялата кола на булевард “България”. Шофьорът, който мина на сантиметри над спирка на булеварда, получи 200 лв. глоба, разказва NOVA

С глоба от 200 лева ще се размине шофьорът на колата, помела спирка в София. Това каза комисар Николай Крушарски, началник на отдел „Пътна полиция“ в СДВР. При зрелищната катастрофа колата „прелетя“ над трамвайна спирка на булевард „България“. „Водачът е санкциониран за това, че неправилно е контролирал автомобила, което е довело до ПТП. Първопричината за този инцидент е разсейване на водача. Най-вероятно той е използвал мобилно устройство и това действие е било съчетано с превишена скорост. Съвкупността от двете нарушения е довела до този инцидент. Би следвало наказателното постановление, което ще получи, да бъде за санкция от 200 лева“, поясни в четвъртък Крушарски.

„От това, което виждаме на кадрите смятам, че съществуват данни за извършено престъпление и би следвало прокуратурата да се самосезира, да се извърши разследване, да се изготвят съответните експертизи и да се прецени на лице ли е престъпление“, каза адвокатът Силвия Петкова. 

„С уточнението, че нямаме данни какво точно е нарушението, а в крайна сметка санкцията се решава според това. От това, което виждаме на санкциите, може да се касае за нарушаване и на правилата за движение с допускане на това, че може да се застраши живота на останалите“, заяви адвокатът и уточни, че в случая компетентните органи са преценили, че е административно нарушение и то се наказва единствено с глоба.

Според Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи прокуратурата трябва да се задейства. „Имаме състав в Наказателния кодекс, който казва, че при причиняване на материални щети и ПТП се носи наказателна отговорност“, уточни той.

Коментарът на “Господарите”

Подобни наказания са пример колко нелепа е съдебната ни система! Шофьор, прелетял с несъобразена скорост над спирка с чакащи хора, е не просто опасен за движението, но и бъдещ убиец! Как се бори системата ни с него обаче? Глобява го 200 лева. 200 лева, звучащи като 2 лева за подобно престъпление. Настояваме прокуратурата да се самосезира и да задейства по-сериозни мерки срещу това безотговорно шофиране! Време е войната по пътищата у нас да спре! 

 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.