Сигнализирай!

Почетоха с паметна плоча самозапалилия се преди 11 години Пламен Горанов (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 1 час
128
0

Поставиха паметна плоча на Пламен Горанов във Варна. Преди 11 години той се самозапали и почина в знак на протест срещу тогавашната местна власт.. Тя се намира в близост до официалния вход на общината, където се случи трагедията, информира bTV.

Плочата се намира в близост до дръвчето, което негови приятели засадиха преди години и до грамадата от камъни, която вече повече от десетилетие се издига пред общината. Поставянето на паметния знак е планирано още през 2017-а година, но едва сега става факт.

"Управниците в тази сграда, които и да са те, по принцип всички - никога да не забравят, че служат на гражданите и на обществения интерес", коментира Милена Пехливанова, член на инициативния комитет.

"Да напомня за делото на Пламен. Не толкова да героизира смъртта му, а това да увековечи неговото дело - именно непримиримостта към неправдата“, заяви още тя.

Пламен се самозапали на 20 февруари 2013 година в знак на  протест срещу безогледната корупция във Варна, но и в държавата. Трагедията се разигра малко след 7.30 ч. в утрото на 20 февруари 2013 г. пред парадния вход на варненското кметство. Преди да пламне Пламен носи плакат с ултиматум за оставка на тогавашния кмет Кирил Йорданов и целия Общински съвет.
В следствие на получените изгаряния Пламен Горанов почина във варненската Военноморска болница на 3 март. Три дни по-късно Кирил Йорданов подаде оставка. 

За огромно съжаление крайната му саможертва остана неосъзната. Дълбоките корупционни практики продължиха в града, а местната власт беше тотално овладяна от ГЕРБ и ДПС. В резултат от морската столица постоянно излиза тиня, с която ще се борим още дълги години.

Европрокуратурата обвини бившия кмет и областния управител на Варна в измама с фиктивно пристанище (видео)

YouTube войни: Свалиха филма на Любо Жечев за "Исторически парк", в отговор "пирати" свалиха и профила на Киро Брейка

Възможно е варненският градски транспорт умишлено да фалира

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.