Сигнализирай!

Над 2000 жители от Северна България протестират срещу новото разписание на БДЖ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
56
0

Над 2000 жители от Северна България протестират срещу новото разписание на БДЖ. То ще влезе в сила на 15 декември, разказва bTV.

Новото разписание предвижда премахване на част от влаковете за по-малки населени места и балкански градове. Такива са Троян и Трявна, където вече зрее недоволство от граждани, а местните власти са алармирали областните управители и ръководството на БДЖ.

„Аз пътувам често и ми беше много удобен влака, който тръгва 2:20 часа. Сега не ми е удобно, но какво да се прави“, разказва Вергиния, която често пътува.

От община Трявна ще се борят докрай, за да запазят вечерния влак от Стара Загора, който се премахва в новото разписание на БДЖ.„Този влак спира връзката на Южна със Северна България повече от 14 часа. Първият влак, който е на следващия ден е на 9:17 часа. Това е проблем, ние имаме студенти, които пътуват, туристи, които пътуват“, обяснява зам.-кметът на Трявна Жасмина Лазарова.

 „Железниците дори не изпълняват и социалната функция, която имат. Много тревненци ползват този вечерния влак, той е удобен. Има хора, които нямат шофьорски книжки, той е единствената връзка с Велико Търново“, допълва кметът на Трявна Пенчо Минев.

Премахването на влака от Стара Загора за Трявна ще остави в изолация туристическата община и ще прекъсне връзката с Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново.

Коментарът на “Господарите”

За съжаление, състоянието на БДЖ е под всякаква критика и държавата не прави нищо по този въпрос. Стотиците закъснения и повреди също са огромен проблем. Въпреки всичко обаче има хора, които използват този метод на транспорт и да бъдат лишени от удобството си е повече от неоснователно. Има начини разходите да бъдат намалени, но не и изцяло прекратени. Особено щом има хора, които зависят от това. Надяваме се, че БДЖ ще обърне внимание и ще преразгледа новото си разписание. 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.