Сигнализирай!

Пуснаха под парична гаранция собственика на балона, от който парашутист скочи и загина

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 2 часа
192
0

Пуснаха под парична гаранция собственика на балона, от който парашутист скочи и загина. За трагичния случай край Ботевград стана ясно на 23 октомври, разказва bTV.

Окръжен съд София не уважи искането на държавното обвинение за постоянен арест на собственика на балона от фаталния инцидент, при който загина един парашутист, а друг е в реанимация с опасност за живота. Веселин Тодоров излиза на свобода под гаранция в размер на 10 000 лева.

Прокуратурата повдигна две обвинения на Веселин Тодоров - за причиняване на смърт по непредпазливост и нанасяне на телесни повреди. По-рано днес на влизане в съда 44-годишният Тодоров заяви, че съжалява за случилото се и изказа съболезнования на семействата. Надява се пострадалият да се възстанови бързо.

На въпрос защо фирмата му е работила без лиценз, Веселин Тодоров отговори, че от четири години се опитва да лицензира дейността си, но процедурите били „много тромави“. Тодоров отрече, да е имало мъгла в района на инцидента.

По данни на прокуратурата Тодоров е осъждан пет пъти - за кражба, за пътнотранспортно произшествие, за унищожаване на чужда собственост и два пъти - за притежание на наркотици. 

Състоянието на пострадалия Георги Пелтеков е стабилно, но все още е с опасност за живота. В деня на инцидента е опериран. „Все още е в реанимация със счупвания на гръбнака“, казаха от Окръжна болница.

След скок от балон в сряда двама парашутисти паднаха в нива между селата Литаково и Новачене. Единият загина. В балона са били общо четирима души. Единият от тях е бил оператор на балона, двама са скочили с парашути, а последният е бил с нещо, подобно на парапланер. Загиналият парашутист е на 28 години и в бил опитен. От Гражданска въздухоплавателна администрация в Русе уточниха, че балонът е бил без регистрация.

Коментарът на “Господарите”

За съжаление, този случай е поредното доказателство как всеки прави каквото си иска в държавата ни. Защо? Защото не се осъществява никакъв надежден контрол. Нито на услуги, нито на нищо. Собственик, закупил балон от свободен пазар, научил се как да го издига и управлява, вече изпълнява полети с други хора. И после трябва да има отговорност към тях, когато самият той не е имал отговорност да издаде разрешително за дейността си. И сега, след като парашутист е загинал, той излиза на свобода срещу 10 000 лева. А загиналото момче е само виновно за смъртта си. Уникално заключение! Сигурно Веселин много скоро пак ще предлага подобни услуги, а роднините на загиналия Михаил няма да намерят покой. Настояваме за справедливост и за сериозно отношение от институциите! 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.