Сигнализирай!

Преминахме към зимното часово време - би трябвало след час повече сън да имаме повече енергия за гласуване

Gospodari.com
Gospodari.com
Преди 3 часа
130
0

Преминахме към зимното часово време в 4:00 часа тази сутрин - би трябвало след час повече сън да имаме повече енергия за гласуване. 

Астрономическото часово време е това, което използваме от октомври до март, тоест зимното. Лятното часово време се използва, за да се получи по-добро съвпадение между светлата част на деня и активните часове на работещите и учещите.

Смяната на часовото време на зимно и лятно е регламентирано с Постановление 94 на Министерския съвет от 13 март 1997 г. Съгласно постановлението всяка година в нощта срещу последната неделя на октомври се въвежда зимно часово време, като часовниците се преместват с един час назад, а в последната неделя на март се преминава към лятно часово време, като часовниците се преместват с един час напред.

Местенето на стрелките в Европа е въведено през 1976 г. по искане на Франция. В България тази практика е въведена през 1979 г.

От години се водят дебати дали тези промени да не бъдат спрени и ако да - кое време да остане. По-вероятният сценарий е това да се случи при следващата смяна през март. 

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.